Wereldwijde Pinhole Fotografie Dag 2023 - Inleiding
Inleiding  
previous nextfilter

Beste bezoeker,

Welkom op de tentoonstelling van de jaarlijkse Wereldwijde Pinhole fotografiedag, waar u 1651foto's van evenveel fotografen uit 57 landen kunt zien!

Al de foto's van deze buitengewone tentoonstelling hebben twee dingen gemeen:

  • ze werden zonder lens gemaakt
  • en ze werden op April 30, 2023 gemaakt.
Maar er is nog een minder tastbare overeenkomst: het oprechte enthousiasme van de kunstenaars, die door deel te nemen aan dit gemeenschappelijk evenement, hun individuele visies en technieken delen. Vandaar de verbazingwekkende diversiteit van onderwerpen, camera's, technieken en fotografisch materiaal die gecombineerd worden in deze tentoonstelling.

De Wereldwijde Pinhole Fotografiedag werd opgericht om te kunnen genieten van de eenvoudige creativiteit van een foto gemaakt zonder lens. Wij willen aantonen dat inspirerende beelden vastgelegd kunnen worden door gebruik te maken van een doodgewone kartonnen doos met een minuscuul gaatje. Minimale technologie en kostprijs - maximale passie en gevoeligheid!

Geniet van deze beelden en kom af en toe eens terug kijken. Deel deze site met kennissen en geïnteresseerden. We hopen van harte dat u verslaafd wordt aan onze passie en nog voor de volgende editie van WPPD, actief wilt deelnemen aan de internationale gemeenschap van pinhole fotografen.

Wij danken u allen, zowel fotografen als bezoekers, om met ons te delen in de eenvoudige schoonheid van de wereld gezien door een pinhole.

- Coördinatie team