Worldwide Pinhole Photography Day

Vad är Worldwide Pinhole Photography day?
World Pinhole Photography Day är ett internationellt evenemang som skapats för att uppmärksamma och hylla konsten att fotografera med hålkamera.

På denna unika dag uppmuntrar vid människor i hela världen

  • att ta lite ledigt från den alltmer teknologiska värld vi lever i och ägna sig åt en enkel sysselsättning; hålkamerafotografi.

  • att dela med sig av sina visioner och att hjälpa till att sprida den ovanliga skönhet som denna historiska fotografiska process erbjuder.
När infaller Pinholeday?
Pinholeday infaller varje år den sista söndagen i april.

Nästa Pinholeday firas söndagen den den 24 april 2022.

Pinholeday, hålkamerafotografering och … DU!
Varför hålkamerafotografi?
Det är en mycket speciell och personlig upplevelse!
  • Med en hålkamera kan du göra ett foto med endast en ljustät behållare (ask, konservburk, …) med ett litet hål på en sida (som en kamera) och film, fotopapper, eller annat ljuskänsligt material inuti. Du kan bygga om en befintlig kamera eller göra en helt egen. Upplevelsen av bildskapandet blir lite extra speciell när du har byggt din egen kamera; därför tillhandahåller vi olika instruktioner om hur du bygger en kamera på vår supportsida.

  • Med din handgjorda kamera, ett oändligt skärpedjup, förvrängda perspektiv och långa exponeringstider kan du så småningom bli mer kreativ och mer selektiv i valet av motiv. Magiska ting händer i hålkamerafotografins värld …
Varför delta i Pinholeday?
Det är en stimulerande kollektiv upplevelse!
  • Vi uppmanar dig att engagera dig, inte enbart för att få uppleva magin, utan också för att få dela den med resten av världen på den här webbplatsen.
Vad kan vi göra för att underlätta för dig att delta?
Vi har skapat den här webbsidan för att hjälpa dig att
  • göra din kamera

  • ta ditt foto

  • delta i utställningen tillsammans med andra från hela världen.
För att få veta hur du kan bli en del av Pinholeday kan du läsa vår sida Så här deltar du.